Ragdoll

Het opvallende aan de Ragdoll is zijn rustige, zachte en meegaande karakter. Bijzonder is zijn enorme vertrouwen in de mensen en dieren. Ragdoll’s zijn sociale katten die niet snel ergens van onder de indruk zijn. Met andere huisdieren zoals honden gaat de Ragdoll goed om. In een benarde of dreigende situatie zal de Ragdoll proberen te vluchten, hij zal alleen in een nood situatie zijn nagels gebruiken. De Ragdoll is zeer geschikt voor familie’s met kinderen. Zijn zachte stem laat hij weinig horen. Ragdoll’s zijn elegante maar ook intelligente katten. Zij zijn op menselijk gezelschap gesteld en houden ervan om op zijn tijd geknuffeld en verzorgt te worden. Maar het ligt niet in hun aard zich aan mensen op te dringen. Hun nieuwsgierigheid is groot en zal daardoor ook vaak bij u in de omgeving aanwezig zijn. Het is niet verstandig om een Ragdoll buiten los te laten lopen, iedereen kan hem dan meenemen. Een kenmerk van de Ragdoll is dat als je hem optilt hij zich helemaal ontspant en zich kan laten hangen als een lappenpop. Vandaar de naam Ragdoll wat in het Engels lappenpop betekent. De Ragdoll wordt sinds 1965 officieel erkend als ras kat in de V.S. In 1991 kwamen de eerste Ragdoll’s naar Nederland. Birmanen, Perzen, Siamezen en Burmezen behoren tot de voorouders van de Ragdoll. De Ragdoll is een grote gespierde kat, met een lang lichaam en korte en krachtige hals en een goed gebouwde borst. Zij achterpoten zijn hoger als zijn voorpoten en zijn voeten zijn rond met pluimpjes tussen de tenen. De staart is goed behaard en de lengte van de staart is in een goede verhouding met het lichaam. De kop is midden groot, het aangezicht toont een brede wig. De oren zijn midden groot en staan ver uitelkaar met afgeronde punten. De ogen zijn groot, ovaal van vorm en blauw. De vacht is zijde zacht en ligt dicht tegen de huid aan. De vacht is lang op de borst, buik en op de achterkant van de kop, waardoor je een duidelijke kraag ziet. Doordat ze een zijdeachtige en halflangharige vacht hebben, toont de vacht geen neiging tot klitten. Waardoor 1 keer per week kammen voldoende is. Ragdoll’s worden wit geboren na ongeveer 2 a 3 weken ga je de kleur zien.Het kan wel tot het 4 e jaar duren eer de Ragdoll volledig is uitgekleurd. Ragdoll’s kunnen een gewicht hebben tusen de 3,5 en10 kilo. poezen tussen de 3,5 en 5,5 kilo en katers tussen de 4 en 10 kilo. De ragdoll is een van de grootste gefokte kattenrassen. De kleuren die voorkomen zijn seal, blue, chocolade, lilac, cinnamon, fawn, red en cream. In de patronen colorpoint,bicolor en mitted(witte handschoenen). Met de variaties van tortie ,lynx ook wel tabby genoemd. Ook zijn er nog solid (een kleurigen) ,sepia en mink deze hebben geen blauwe ogen en zijn ook nog niet officieel goed gekeurd.

 • Referenties

  • Dag familie. Even laten weten dat we zo'n fijn hondje hebben hij is lief, slim, en gewoon super. groet uit Wehl van Dorus en baasjes

   Corry
  • Onze teckel is echt zo'n fijne hond. Los met uitlaten luistert super goed naar de jachtfluit met de grote honden mee hij doet niet voor ze onder en is voor de duvel niet bang. Hij kan ook al kunstjes.

   Esther
  • Otje van de hippe kip omgedoopt naar boris is echt een super diertje.

   Amstelveen
  • Bedankt voor mijn maatje

   Anoniem
  • We zijn echt geweldig geholpen door Van de Hippe Kip. We zijn dan ook super blij met de Ragdoll die we gekocht hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ga zo door!

   Arnie
  • Wij zijn enorm blij dat we via Van de Hippe Kip onze nieuwe kittens hebben gekocht. Alles goed geregeld. We zullen Van de Hippe Kip zeker aanbevelen bij anderen.

   Saskia