Informatie

Hier kunt u lezen over hoe wij bij kennel van de hippe kip omgaan met ontworming , entingen , DNA onderzoek van de ouderdieren en meer info.

Ontworming puppy’s
Pups worden al geïnfecteerd met wormen als zij nog in de baarmoeder zitten. Daarom krijgen de pups op de leeftijd van 2 weken hun eerste ontworming. Dan herhalen op 4, 6, 8 en 12 weken daarna om de 3 maanden ontwormen. De groei van de pups wordt vanaf dag een bij gehouden in een groeicurve. Deze wordt meegegeven met het puppy pakket en een netdekentje voor de geur.

Puppy enting
Als de pups 6 weken zijn gaan ze naar de dierenarts en krijgen dan de puppy enting ze worden dan geent voor hondenziekte en parvo. De tweede enting is met 12 weken dit gebeurt bij de nieuwe eigenaar omdat de pups tusen de 7 en 8 weken het nest mogen verlaten. Ook worden de pups op 6 weken gechipt en onderzocht op huid/vacht, oren,  ogen, gebit, lymfeknopen, respiratie (ademhaling), hart en vaatstelsel, digestieapp (spijsverteringskanaal),bewegingsapp(spieren en gewrichten) en hun conditie dit alles wordt door de dierenarts genoteerd in het dierenpaspoort. Wij verkopen pups alleen binnen Nederland. Als men heeft besloten een pup te reserveren vragen wij een aanbetaling. Wij verkopen de pups met een standaard verkoopovereenkomst.

DNA onderzoek

Onze fokdieren zijn DNA getest op de volgende erfelijke afwijkingen Crd4-PRA= Progressieve Retinale Atrofie.is een veel voorkomende erfelijke afwijking die leidt tot blindheid.

HUU=Hyperuricemie. De ziekte wordt veroorzaakt door inefficient transport van urinezuur in de lever en de nieren. Hierdoor ontstaan verhoogde concentratie van dit zuur in het bloed en de urine , waardoor de ziekte kan ondstaan.

Heuplaxiteit 1 en 2 = Laxiteit van de heupen een abnormale vrijheid van de heupen.

Mucopolysaccharidose Type IIIa. Deze afwijking is herkenbaar aan troebele ogen en afwijking aan de vorm van het skelet. Deze kenmerken worden veroorzaakt door de afwezigheid van een enzym dat onmisbaar is voor de ontwikkeling van het dier. Lijders aan de afwijking sterven enkele maanden na de geboorte.

Osteogenei imperfecta 2. Worden meestal veroorzaakt door een mutatie in de genen die coderen voor collageen.Onvolledige collageen resulteert in divere botafwijkingen met inbegrip van broze botstructuur.

MH= Maligne Hyperthermie. is een erfelijke afwijking waar skeletspieren aangetast worden. Dit leidt onder andere tot verkeerde spier bewegingen , afwijkende hartritme en nierfalen.

NCL 1 en 2= Neuronal ceriod lipofuscinosis. Is een ernstige neurologische aandoening ,waaronder het centrale zenuwstelsel aangetast word.

Voer

Als het teefje 6 weken dragend is gaan wij over op Royal canin dachhond junior (teckel) brokken. Dit is nodig omdat moeder extra voedingstoffen nodig heeft voor een goede ontwikkeling van de pups. Deze brokjes geven wij ook de periode dat zei zoogt dit is ook goed voor de melkproductie. De pups beginnen rond de 3,5 week al zelf wat te eten, (zo nodig hebben we ook melkpoeder voor puppy’s) wij beginnen met vlees mousse uit blik met de 4 weken beginnen ze langzaam aan met de Royal canin dachhond junior dit voer hebben ze nodig tot ongeveer 12 maanden voor een goede ontwikkeling, daarna ga je over op volwassen voer.

Voor meer informatie over het ras kijk bij rassen onder Teckel.

 • Referenties

  • Dag familie. Even laten weten dat we zo'n fijn hondje hebben hij is lief, slim, en gewoon super. groet uit Wehl van Dorus en baasjes

   Corry
  • Onze teckel is echt zo'n fijne hond. Los met uitlaten luistert super goed naar de jachtfluit met de grote honden mee hij doet niet voor ze onder en is voor de duvel niet bang. Hij kan ook al kunstjes.

   Esther
  • Otje van de hippe kip omgedoopt naar boris is echt een super diertje.

   Amstelveen
  • Bedankt voor mijn maatje

   Anoniem
  • We zijn echt geweldig geholpen door Van de Hippe Kip. We zijn dan ook super blij met de Ragdoll die we gekocht hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ga zo door!

   Arnie
  • Wij zijn enorm blij dat we via Van de Hippe Kip onze nieuwe kittens hebben gekocht. Alles goed geregeld. We zullen Van de Hippe Kip zeker aanbevelen bij anderen.

   Saskia