Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël is voor veel hondenliefhebbers een bekend gezicht. De dromerige blik, de vrolijkheid, zachtaardigheid, inteligentie, gevoelige, trouwe, aanhankelijke en levendige honden.
maken de Cocker Spaniël tot een van de populairste hondenrassen.

Vooral voor huishoudens met andere dieren en kinderen is deze lieve langoor geschikt. Maar vergisje niet onder de eeuwig kwispelende staart gaat een passievolle jager schuil.
Er zijn aanwijzingen dat er zelfs in de vierde eeuw voor Christus al vergelijkbare jachthonden waren. In het jaar 948 werd echter voor het eerst in geschrift gesproken over de spaynells (spaniëls).
Onze Cocker Spaniël kreeg echter zijn naam pas in de 18 e eeuw.
Hij bleek namelijk uit te blinken in de jacht op de houtsnip(woodcock) en de fazanthaan (cock pheasant).

*  Karakter eigenschappen van de Engelse Cocker Spaniël

Een van de belangrijkste pijlers van hun niet aflatende populariteit, is het karakter. Ze staan bekend als zachtaardig en aanhankelijk, met een altijd vrolijk humeur.
De olijke viervoeters zijn altijd in voor een spelletje, knuffel of uitje met de baas. Door hun jacht achtergrond willen ze daarom ook graag samen met hun baasje bezig zijn.
Ondanks hun passie zijn ze verrassend verdraagzaam, naar zowel andere huisdieren als honden en kinderen, Voorwaarde is dat de hond correct en voldoende gesocialiseerd is. Ze zijn dan ook niet eenkennig, al wordt bezoek wel even aangekondigd.
Ze zijn uitbundig en energiek, zonder neurotische trekjes.

*  Verzorging van de Engelse Cocker Spaniël
De zachte sluike haren van de cocker Spaniël hebben wel verzorging nodig. Het is aan te raden regelmatig de vacht te borstelen. Vooral achter de oren,bij de liezen, oksels en poten zitten lange haren die extra aandacht nodig hebben om klitten te voorkomen.
Soms kan het nodig zijn de haren van de voetzolen te knippen.
Je kunt de cocker ook af en toe naar een honden salon brengen, maar dat hoeft niet.
De verzorging van de oren. Het is aan te raden een voer en drinkbak met kleine opening aan te schaffen zodat de oren niet in het eten hangen. De binnenkant van de oren moet altijd schoon en droog zijn.
Overtollige haren kun je het beste verwijderen. Je mag nooit te diep gaan met een watten stokje. Beter een oorcleaner gebruiken even laten inwerken en het zichtbare vuil verwijderen met een tissue.
Laat de hond niet te dik worden en geef hem uitgebalanceerde voeding.

*  Beweging

De Cocker Spaniël is gefokt als jachthond en heeft een onvermoeibare snuffelneus en heeft ook zijn beweging nodig.
Zodra de Cocker buiten is, gaat dus gelijk de neus naar de grond. Ze zijn dus uitermate geschikt voor speurcursussen of jachtcursus maar ook hun energie kan in allerlei leuke bezighedeb gestort worden.
Ondanks zijn compacte bouwis de Cocker Spaniël snel en zelfstandig, waardoor ze geschikt zijn voor behendigheid, Flyball, urenlange wandelingen en zwemmen.

 • Referenties

  • Dag familie. Even laten weten dat we zo'n fijn hondje hebben hij is lief, slim, en gewoon super. groet uit Wehl van Dorus en baasjes

   Corry
  • Onze teckel is echt zo'n fijne hond. Los met uitlaten luistert super goed naar de jachtfluit met de grote honden mee hij doet niet voor ze onder en is voor de duvel niet bang. Hij kan ook al kunstjes.

   Esther
  • Otje van de hippe kip omgedoopt naar boris is echt een super diertje.

   Amstelveen
  • Bedankt voor mijn maatje

   Anoniem
  • We zijn echt geweldig geholpen door Van de Hippe Kip. We zijn dan ook super blij met de Ragdoll die we gekocht hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ga zo door!

   Arnie
  • Wij zijn enorm blij dat we via Van de Hippe Kip onze nieuwe kittens hebben gekocht. Alles goed geregeld. We zullen Van de Hippe Kip zeker aanbevelen bij anderen.

   Saskia