Brits langhaar/Highland straight

De Highland straight/Brits langhaar zijn rustige lieve katten die zich makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties. Ze zijn vredelievend, vriendelijk en makkelijk op te voeden. Ook zijn ze graag in de buurt van mensen zonder opdringerig te zijn. Naar andere soortgenoten en honden zijn ze sociaal en niet dominant. Het ras is erg zacht en knuffellig. En daardoor aangenaam gezelschap. Ze houden van het gezinsleven. ze zijn rustig met een zachte stem, en dutten vaak als ze een poosje alleen gelaten worden. Daarnaast kunnen ze ook heel speels en actief zijn, Het zijn goede jagers. Een gek trekje van de Highland  is dat ze soms heel eigenaardige lichaamshoudingen aannemen waneer ze zich op hun gemak voelen, zoals zitten met opgetrokken pootjes of slapen in een rare uitgestrekte houding.

De mollige, grappige Highland  straight , haar dikke poten, volle wangen en kogelronde ogen zijn aangeboren even al haar snoezige oortjes, waarvan ze haar uiterlijk te danken hebben. Ze verrijkt de kattenwereld met een bijzonder accent. Het ras Highland straight is nog steeds vrij zeldzaam in Europa. Het lijf van een Highland is middelgroot en gespierd. De poten zijn in goede verhouding met het lichaam, Robuust en rond. Het gewicht ligt tussen de 2,5 en 6 kilo. Ze beschikken over een soepele staart gemiddeld van lengte. De Highland heeft een halflangharige vacht. De vacht van de Highland straight/Britslanghaar vraagt wel wat onderhoud. ze moeten zeker wekelijk geborsteld worden. Tijden de rui periode moet de wollige vacht vaker gekamt worden, om overtollige haren weg te halen. Alle vacht kleuren zijn toegestaan behalve chocolate, lilac en het siamees patroon.

 • Referenties

  • Dag familie. Even laten weten dat we zo'n fijn hondje hebben hij is lief, slim, en gewoon super. groet uit Wehl van Dorus en baasjes

   Corry
  • Onze teckel is echt zo'n fijne hond. Los met uitlaten luistert super goed naar de jachtfluit met de grote honden mee hij doet niet voor ze onder en is voor de duvel niet bang. Hij kan ook al kunstjes.

   Esther
  • Otje van de hippe kip omgedoopt naar boris is echt een super diertje.

   Amstelveen
  • Bedankt voor mijn maatje

   Anoniem
  • We zijn echt geweldig geholpen door Van de Hippe Kip. We zijn dan ook super blij met de Ragdoll die we gekocht hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ga zo door!

   Arnie
  • Wij zijn enorm blij dat we via Van de Hippe Kip onze nieuwe kittens hebben gekocht. Alles goed geregeld. We zullen Van de Hippe Kip zeker aanbevelen bij anderen.

   Saskia