Highland fold/straight

De Highland folds zijn rustige lieve katten die zich makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties. Ze zijn vredelievend, vriendelijk en makkelijk op te voeden. Ook zijn ze graag in de buurt van mensen zonder opdringerig te zijn. Naar andere soortgenoten en honden zijn ze sociaal en niet dominant. Het ras is erg zacht en knuffellig. En daardoor aangenaam gezelschap. Ze houden van het gezinsleven. ze zijn rustig met een zachte stem, en dutten vaak als ze een poosje alleen gelaten worden. Daarnaast kunnen ze ook heel speels en actief zijn, Het zijn goede jagers. Een gek trekje van de Highland folds is dat ze soms heel eigenaardige lichaamshoudingen aannemen waneer ze zich op hun gemak voelen, zoals zitten met opgetrokken pootjes of slapen in een rare uitgestrekte houding.

De mollige, grappige Highland fold of straight ook wel scottish fold of straight  longhair genoemd is  geen menselijk kweek resultaat alles aan deze kat is natuurlijk, haar dikke poten, volle wangen en kogelronde ogen zijn aangeboren even al haar snoezige hangoortjes, waarvan ze haar ongewone uiterlijk te danken hebben. Ze verrijkt de kattenwereld met een bijzonder accent. De Highland fold stamt af van de scottish fold zoals de naam al doet vermoeden ontstond het ras in schotland. Rond 1961 ontdekten een plaatselijke herder de eerste vouwoor kat. Het ras is nog steeds vrij zeldzaam in Europa. Het lijf van een Highland is middelgroot en gespierd. De poten zijn in goede verhouding met het lichaam, Robuust en rond. Het gewicht ligt tussen de 2,5 en 6 kilo. Ze beschikken over een soepele staart gemiddeld van lengte. De scottish heeft een korte vacht en de Highland (of ook genoemd de scottish longhair) een halflangharige vacht. de fold heeft de gebogen hangoortjes en de straight heeft rechte oren. De vacht van de Highland fold of Highland straight vraagt wel wat onderhoud. ze moeten zeker wekelijk geborsteld worden. Tijden de rui periode moet de wollige vacht vaker gekamt worden, om overtollige haren weg te halen. Alle vacht kleuren zijn toegestaan behalve chocolate, lilac en het siamees patroon. De gevouwen oortjes worden pas zichtbaar na 3 tot 4 weken na de geboorte. En de graat van omvouwing pas na 5 a 6 weken. De oren hebben niet meer verzorging nodig als bij andere katten.

 • Referenties

  • Dag familie. Even laten weten dat we zo'n fijn hondje hebben hij is lief, slim, en gewoon super. groet uit Wehl van Dorus en baasjes

   Corry
  • onze teckel is echt zo'n fijne hond. Los met uitlaten luistert super goed naar de jachtfluit met de grote honden mee hij doet niet voor ze onder en is voor de duvel niet bang. Hij kan ook al kunstjes

   esther
  • Otje van de hippe kip omgedoopt naar boris is echt een super diertje.

   amstelveen
  • Bedankt voor mijn maatje
  • We zijn echt geweldig geholpen door Van de Hippe Kip. We zijn dan ook super blij met de Ragdoll die we gekocht hebben. Alles tot in de puntjes verzorgd. Ga zo door!

   Arnie
  • Wij zijn enorm blij dat we via Van de Hippe Kip onze nieuwe kittens hebben gekocht. Alles goed geregeld. We zullen Van de Hippe Kip zeker aanbevelen bij anderen.

   saskia